Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Erbicid selectiv Clarimi – 100 ml

Cod produs: FIT-133
CLARIMI 4 SL, erbicid selectiv destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din cultura de floarea-soarelui.

Descriere

Omologări Erbicid CLARIMI 4 SL

Hibrizi de floarea-soarelui rezistenți la Imazamox
Buruieni combătute: Buruieni dicotiledonate
Doza: 1,25 l/ha
Perioada de aplicare: postemergent (BBCH 12-18)

Mod de acțiune Erbicid CLARIMI 4 SL

CLARIMI 4 SL este un erbicid selectiv, destinat combaterii buruienilor dicotiledonate din cultura de floarea-soarelui, înființată cu hibrizi rezistenți la IMAZAMOX. Se aplică în timpul vegetației, când buruienile sunt mici. Produsul este preluat atât prin frunze, cât și prin rădăcini. Pe sol, are efect rezidual, prin care împiedică apariția unui nou val de buruieni.
CLARIMI 4 SL combate buruienile-problemă, printre care cornacii (Xanthium strumarium), zarna (Solanum nigrum), lupoaia (Orobanche spp.), teisorul (Abutilon theophasti), stirul (Amarantrus retroflexus), trepadatoarea (Mercurialis annua), etc.
Selectivitate/Toleranța culturii: CLARIMI 4 SL are efect rezidual. De aceea, după aplicare se va ține cont de perioada de restricție până la înființarea culturii următoare, astfel: pentru cereale păioase – 4 luni, pentru porumb, legume, cartofi – 9 luni, pentru rapiță, sfecla de zahăr – 18 luni. În cazul întoarcerii unei culturi erbicidate cu CLARIMI 4 SL, se va putea semăna imediat floarea-soarelui rezistența sau soia.

Mod de utilizare Erbicid CLARIMI 4 SL

Se aplică postemergent, o singură dată pe sezon, când buruienile sunt mici (2-4 frunze). Plantele de floarea-soarelui trebuie să fie în stadiul fenologic de 4 – 8 frunze (pentru combatrea lupoaiei în faza de 6-8 frunze). Pentru grăbirea efectului de uscare a buruienilor, se poate aplica în amestec cu un adjuvant.
Tehnica de aplicare: CLARIMI 4 SL poate fi aplicat cu echipamente convenționale de pulverizat, incluzând echipamente atașate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate și calibrate, conform instrucțiunilor de utilizare furnizate de producător. Volumul de soluție utilizat este de 100 – 400 l/ha.
Se va aplica cu grijă în apropierea apelor, în așa fel încât produsul să nu ajungă să le contamineze. Pentru aceasta se va regla atent și se va cunoaște lățimea de lucru a aplicatoarelor. După terminarea lucrului, mașinile vor fi golite și curățate în câmp de resturi sau urme de produs.
Nu se prepară mai multă soluție decât cea necesară. La prepararea soluției, se umple până la jumătate cu apă rezervorul mașinii și se pornește agitatorul. Se adaugă produsul de tratat și apoi se completează cu apă până la umplerea rezervorului.

Compatibilitate

Produsul este compatibil în amestec cu alte produse de protecția plantelor. Înainte de utilizare se va face un test de compatibilitate fizică și de comportare a plantelor de floarea-soarelui, după stropirea cu acel amestec.

Informații suplimentare

Greutate 0.1 kg
Cantitate apă dizolvată

30 Litri

Cultura

Floarea soarelui

Buruieni combătute

Dicotiledonate

Acțiune produs

Postemergentă, Selectivă, Sistemică

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868