Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Avem grijă de plantele tale!

Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Erbicid selectiv Adengo – 100 ml

Cod produs: FIT-308
ADENGO 465 SC erbicid preemergent și postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale din cultura porumbului.

Descriere

Omologări Erbicid ADENGO 465 SC

Porumb
Buruieni combătute: Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale
Doza: 0,35 – 0,40 l/ha (în funcție de sol), preemergent
Doza: 0,30 – 0,35 l/ha, postemergent timpuriu

Mod de acțiune Erbicid ADENGO 465 SC

Adengo 465 SC combină două substanțe active erbicide puternice, completate de cea mai nouă tehnologie safener pentru cultura porumbului, care mărește selectivitatea produsului atât la aplicare preemergentă, cât și la aplicarea postemergentă timpurie.
Isoxaflutol, cel mai puternic erbicid cu acțiune reziduală pentru porumb, înglobeaza tehnologia unică Synchronized Weed Control – controlul sincronizat al buruienilor. Aceasta caracteristică excepțională a produsului constă în capacitatea de reactivare, care îi permite să fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmează după o perioadă fără precipitații, controlând astfel buruienile ce pot răsări în această perioadă.
Tiencarbazon-metil, noua componentă activă erbicidă de la Bayer, cu spectru de combatere asupra buruienilor graminee și dicotile, contribuie la controlul complementar al unor buruieni (Polygonum spp.), precum și la întărirea acțiunii asupra gramineelor.
Adengo este preluat radicular și foliar și are o puternică activitate sistemică în plantă. Buruienile sunt distruse chiar după răsărire. Primul semn al eficacității constă în albirea plantulei, urmată la scurt timp de distrugerea ei rapidă și completă.

Mod de utilizare Erbicid ADENGO 465 SC

Preemergent: 0,35 – 0,4 l/ha
Adengo se utilizează în doză de 0,35 l/ha pe soluri cu conținut de humus până la 2,5% și în doza de 0,4 l/ha pe soluri cu conținut în humus de 2,5-3,5% și infestare puternică cu buruieni.
Postemergent timpuriu: 0,3-0,35 l/ha
Doza redusă se utilizează pe soluri cu conținut redus în humus și infestare slabă, iar doza de 0,35 l/ha se utilizează pe soluri cu conținut de 2,5-3,5% humus și infestare puternică cu buruieni. Tratamentul se efectuează până în faza de 3 frunze ale porumbului și buruieni în faza incipientă de creștere (2-3 frunze).

Selectivitate
La dozele recomandate corespunzător conținutului în humus din sol, Adengo 465 SC are o bună selectivitate pentru hibrizii cultivați în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului, de samanță.

Perioada de eficacitate
Erbicidul permite menținerea solului curat în prima parte a perioadei de vegetație sau până la prima eventuală lucrare mecanică, fiind reactivat după fiecare ploaie de minim 10 mm. În condiții de secetă foarte puternică, eficacitatea produsului pe graminee anuale și câteva dicotile (ex. Xanthium), este mai scazută.

Volum de soluție: 200 – 400 l/ha
Adengo permite menținerea solului curat timp de 6-8 saptamani de la aplicare sau până la prima eventuală lucrare mecanică. La dozele recomandate corespunzător conținutului în humus din sol, Adengo 465 SC are o bună selectivitate pentru hibrizii cultivați în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de sămânță.

Pregătirea soluției și modul de aplicare
Se umple cu apă 2/3 din volumul rezervorului mașinii de erbicidat. Se adaugă cantitatea necesară de produs și se pune în funcțiune recircularea sau agitatorul la viteză moderată. În timpul aplicării, se recomandă asigurarea unei pulverizări cu jeturi înguste la o presiune constantăț de 2-3 bari. Atenție: produsul se agită în ambalajul său original înainte de a se turna în rezervorul mașinii.

Pregătirea solului
Solul trebuie să fie bine pregatit (fără bulgări), pentru a permite un bun contact al soluției. Pentru obținerea unei eficiențe maxime la aplicarea preemergentă, se recomandă aplicarea produsului imediat după semănat, pentru a valorifica umiditatea existentă în stratul superficial de sol. Datorită mobilității și reactivării erbicidului Adengo 465 SC, nu este necesară incorporarea sa.

Spectru de combatere

Buruieni dicotiledonate:
• Stir (Amaranthus spp.)
• Iarba pârloagelor (Ambrosia spp.)
• Romanița de câmp (Anthemis arvensis)
• Lobodă (Atriplex patula)
• Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris)
• Spanac sălbatic (Chenopodium spp.)
• Pălămida din sămânță (Cirsium arvense din sămânță)
• Ciumafaie (Datura spp.)
• Busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora)
• Turita (Galium aparine)
• Floarea soarelui (Samulastra de helianthus annuus)
• Sugel puturos (Lamium purpureum)
• Mușetel (Matricaria spp.)
• Pătlăgină mare (Plantago major)
• Ardeiul broaștei (Polygonum spp.)
• Grasita (Portulaca oleracea)
• Voinicea (Sysimbrium officinale)
• Zarna (Solanum nigrum)
• Rocoina (Stelaria media)
• Punguliță (Thlaspi arvense)

Buruieni monocotiledonate:
• Odos (Avena fatua)
• Meisor (Digitaria spp.)
• Iarbă bărboasă (Echinochloa spp.)
• Mei (Panicum spp.)
• Mohor (Setaria spp.)
• Costrei din sămânță (Sorghum halepense din sămânță)

Compatibilitate

În cazul unor infestări foarte puternice cu graminee, în solul cu conținut de humus de peste 3,5%, Adengo 465 SC poate fi utilizat în asociere cu alte erbicide

Rotația culturilor

După cultura de porumb erbicidată cu Adengo 465 SC se pot semăna la 4 luni de la aplicare, după o arătură normală, următoarele culturi: rapiță, grâu de toamnă, orz de toamnă, grâul Durum, grâu de primăvară. Culturile de secară, triticale și lucernă se pot înființa la 5 luni de la aplicarea produsului.
Cultura de sfeclă pentru zahăr se poate înființa la 10 luni de la aplicarea produsului, după o arătură normală. Culturile de floarea soarelui, cartof, soia, tomate, mazăre și fasole de câmp pot urma după porumb erbicidat cu Adengo 465 SC, la un interval de 11 luni de la aplicare și după o arătură normală. În cazul în care cultura de porumb erbicidată cu Adengo 465 SC este compromisă se poate însămânța numai porumb.

Informații suplimentare

Greutate 0.1 kg
Cultura

Porumb

Acțiune produs

Postemergentă, Preemergentă, Selectivă, Sistemică

Cantitate apă dizolvată

80 Litri

Buruieni combătute

Buruieni anuale, Dicotiledonate, Monocotiledonate

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868