Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Soluție Cuprică Antiîngheț Tip MIF – 1 Litru

Cod produs: FIT-503
Soluția Cuprică Antiîngheț tip MIF este un produs agrochimic cu caracter de fertilizant, utilizat în scopul întreținerii plantațiilor de pomicultură, viticultură și legumicultură, în perioade cu variații importante de temperatură (șocuri termice).

Descriere

Formularea produsului Soluție Cuprică Antiîngheț tip MIF permite utilizarea acestuia ca produs de întreținere a culturilor, calitate generată de prezența microelementelor Carbon (microelement necesar fotosintezei dar și protecției solului la îngheț), Azot (microelement decisiv în dezvoltarea plantelor), Sulf și Cupru (microelemente ce au rolul de proteja procesul de dezvoltare a plantelor de posibile atacuri de boli și dăunători și, totodată, îndeplinesc rolul de metabolizanți ai nutrienților). Astfel prin însumarea calităților microelementelor din compoziție, s-a obținut un produs care asigură o rezistență biologică superioară a plantelor în perioadele vitrege din punct de vedere termic, efectul constând în obținerea de randamente superioare calitative și cantitative.
Produsul Soluție Cuprică Antiîngheț tip MIF a fost supus, începând din anul 2018, testelor de laborator pentru verificarea proprietăților fizico-chimice, precum și testelor de eficacitate în culturile agricole, teste ce s-au finalizat în luna martie a anului 2023. Testele de eficacitate au fost efectuate în mod special în perioade cu variații mari de temperatură (repaus vegetativ, premergător începerii înmuguritului, spargerea mugurelui spre înflorit), utilizându-se diferite concentrații de produs (între 5 și 10% din produsul comercial). De asemenea, o concentrație de 2% a fost utilizată după formarea fructului.
Soluție Cuprică Antiîngheț tip MIF se utilizează în concentrațiile stabilite de producător în situațiile de avertizare meteo, dar poate fi utilizat și în rețetele de amendare a plantațiilor pomicole și viticole împreună cu produsul fertilizant Polisulf. Combinarea celor două produse va genera un efect de protecție la temperaturi negative, astfel: în urma stropirii foliare, soluția vâscoasă se va imprima în structura plantei, iar Calciul împreună cu Sulful (microelemente din compoziția produsului Polisulf) vor cristaliza la exterior, mărindu-și remanența și oferind protecție suplimentară plantațiilor.
De asemenea, utilizarea combinată a produselor Polisulf și Soluție Cuprică Antiîngheț tip MIF, favorizează dezvoltarea și multiplicarea perișorilor absorbanți ai umidității din atmosferă, permite ameliorarea solului împotriva acidificării și îmbunătățește asimilarea de substanțe nutritive prin metabolizarea superioară a nutrienților N, P, K. Totodată, conținutul de Calciu din soluție va acționa pentru corecția eventualelor carențe de Calciu, având efect foarte important în obținerea de culoare, greutate hectolitrică și dimensiune a fructelor.
Astfel, utilizând grila de amendare preventivă propusă de Mifachim Group, generăm premisele obținerii unor rezultate sigure. Această grilă de întreținere a culturilor, utilizată corect, are ca rezultat obținerea de rezistență biologică superioară a plantei și, implicit, obținerea de sporuri importante de producție.
Amestecul de Soluție Cuprică Antiîngheț tip MIF cu Polisulf înlocuiește total așa-zisele rețete de uleiuri horticole compuse dintr-un ulei vegetal și un insecticid, care de cele mai multe ori au ca efect otrăvirea insectelor, efect nesigur în perioada de repaus vegetativ sau premergător acesteia. Produsul Polisulf are efect caustic, descompune ouăle, arde tegumentul insectei, moartea acesteia datorându-se arderii traheei și implicit sufocării.

Proprietăți fizico-chimice ale produsului
Aspect produs vâscos, limpede
Culoare albastru
Miros fără miros (inodor)
pH 8-8,5 la 20°C
Solubilitate nelimitat solubil în apă
Densitate relativă: 1,20 g/cm3 la 20°C

MOD de APLICARE / DOZE:

– 1 L/50 L apă (2%) pentru o rezistență la temperaturi negative de până -2°C

– 1 L/35 L apă (3%) pentru o rezistență la temperaturi negative de până la -3° maxim -3,5°C

– 1 L/20 L apă (5%) pentru o rezistență la temperaturi negative de până la -5° maxim -6°C

– 1 L/10 L apă (10%) pentru o rezistență la temperaturi negative de până la -10° maxim -12°C

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Cantitate apă dizolvată

20 Litri

Cultura

Pomi fructiferi

Acțiune produs

De contact, Preventivă

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868