Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Drojdie pentu vin Fermactive CB – 20 g

Cod produs: FIT-502
Fermactive CB este o cultură pură a unei tulpini selecționate de drojdie aparținând speciei S. cerevisiae var. bayan us. Această drojdie se recomandă mai ales în cazul FA dificile ale unor musturi sau în cazul refermentării unor vinuri care nu au finalizat FA datorită unor condiții tehnologice defavorabile.

Descriere

Caracteristici Fermactive CB:

Drojdia Fermactive CB se evidențiază prin următoarele caracteristici fermentative:

Permite declanșarea FA după numai câteva ore de la momentul administrării, deoarece se remarcă printr-o perioadă de latență foarte scurtă (sub 6 ore).

Puterea alcooligenă este ridicată, fiind de 15,5 % vol. alcool în condiții normale de fermentare și de nutriție. vol. Alcool prin metabolizarea a numai 16,5 g zaharuri.

Caracteristici senzoriale:

Permite obținerea de vinuri bine structurate cu un caracter olfactiv complex dominant (în funcție de soi) de note florale, fructe citrice sau de fructe cu textura albă.

Aplicații oenologice:

Fermactive CB rezistă foarte bine la acțiunea presiunilor ridicate rezultate în cursul celei de-a doua FA în tehnologia de obținere a vinurilor spumante după metodele „cuve close” și „Champenoise”. Capacitatea fermentativă a drojdiei FERMACTIVE CB este puțin afectată de temperaturile mai joase și de pH-urile mai coborâte.

Drojdia Fermactive CB se mai recomandă:

La FA a unor musturi cu o compoziție normală.

La refermentarea unor vinuri care nu au finalizat FA.

La FA a musturilor cu un conținut mai ridicat în zaharuri, ce implică o rezistență deosebită a drojdiei la conținutul mai mare în alcool rezultat în etapa de finalizare a procesului fermentativ.

Doze recomandate și mod de utilizare:

De regulă, dozele recomandate pentru majoritatea tulpinilor de drojdii selecționate sunt cuprinse în intervalul 10 – 20 grame /100 litri; unele tulpini de drojdii selecționate necesită doze mai ridicate de până la 25 grame /100 litri cât și condiții mai speciale de utilizare. În cazul tulpinii Fermactive CB, se recomandă doze de:

15 – 25 grame per 100 litri must la FA normale;

30 – 40 grame per 100 litri vin la refermentări;

40 – 50 grame per 100 litri vin la opriri din fermentație sau FA în condiții tehnologice dificile cum sunt în cele semnalate la obținerea vinurilor spumante.

Produsul Fermactive CB se prepară utilizându-se doza de 15-25 grame în 250ml apă încălzită la 30-32°C și îndulcită cu zahăr, timp de cel puțin 30 de minute, soluția obținându-se prin agitare permanentă până la omogenizare completă. Soluția obținută se toarnă în cantitatea de must ce urmează a fermenta și transforma în vin sau în vinul ce nu a fermentat complet. La FA a musturilor excesiv sulfitate, se recomandă administrarea drojdiei Fermactive CB numai după câteva ore de la efectuarea tratamentului cu SO2.

Informații suplimentare

Greutate 0.02 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868