Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Îngrășământ Azosulf Uree tip MIF – 1 kg

Cod produs: FIT-523
Azosulf Uree tip MIF este un îngrășământ cu calități de protecție fitosanitară, destinat fertilizării faziale de primăvară, măririi producţiei, a conţinutului de proteine şi de creştere a rezistenţei la boli.

Descriere

Momentul de aplicare este sfârşitul iernii la temperatura de 2°C — max. + 10°C, în situaţia în care este distribuit pe zăpadă sub formă de granule.
Doza de aplicare este de 150-250 kg/ha.
Poate fi aplicat şi sub formă de soluţie până la sfârşitul pornirii.

În situaţia în care produsul Azosulf Uree tip MIF va fi utilizat sub formă de soluţie, utilajul cu care se efectuează distribuţia în teren trebuie să fie dotat cu instalaţie de aer comprimat, destinată barbotării în permanenţă a soluţiei până la consumarea întregii cantităţi de soluţie preparată.
Sulful este cel mai important element după azot, potasiu şi fosfor care favorizează metabolismele vegetale. Absorbit radicular sub formă de ioni de sulf se translocă spre frunze şi inflorescenţe, având o implicare esenţială în metabolismul vegetal.

Prin prezenţa sa în constituţia proteinelor şi a altor substanţe, sulful ca element organogen se leagă de circuitul azotului, dar are o implicare esenţială şi în metabolismul vegetal, întrucât transformarea grupărilor sulfhidrice (-SH) în punţi disulfidice (-S-S-) din proteinele şi aminoacizii cu sulf joacă roluri esenţiale în circuitul azot-sulf în activitatea protoplasmei și în ultimul rând în potențialul redox al celulelor.

Deficienţa de sulf se manifestă prin îngălbenirea plantelor începând cu vârful de creştere. Doza optimă de sulf la rapiţă este de 20-30 kg/ha iar la cereale de 10-20 kg/ha.
Pentru a produce o tonă de seminţe plus producţia secundară, rapiţa are nevoie de 16 kg desulf/ha. O fertilizare bună cu sulf asigură sporuri de producţie între 10 – 60% pentru rapiţă, în timp ce la cereale sporurile pot fi cuprinse între 4 -30%. Uneori deficitul de sulf duce la o slabă utilizare a îngrăşămintelor cu azot.

Conţinutul de sulf din amestecul cu uree ajută la reglarea pH-ului pe asolamentele cultivate sau în curs de a fi cultivate şi totodată diminuează dezvoltarea ciupercilor în solurile ce mustesc de zăpadă.
Sulful organic utilizat în prezenta reţetă are rolul de protecţie împotriva bolilor foliare, a acarienilor şi totodată reglează pH-ul solurilor. Sulful organic peliculizând granula de Uree are rolul de a întârzia solubilizarea Ureei, astfel încât rădăcina plantelor va reuşi să absoarbă o mai mare cantitate de azot total, deci se va dezvolta mult mai bine având o rezistenţă mult mai bună la factorii de atac. În cazul plantelor tehnice (rapiţa, floarea soarelui, soia) conţinutul de sulf din produsul îngrăşământ cu calităţi de protecţie, Azosulf Uree tip MIF ajută la majorarea conţinutului de ulei din sămânţa recoltată.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868