Descriere
Borocal este un fertilizator foliar pe baza de Calciu, Bor și Magneziu, utilizat în legumicultură pentru corectarea deficiențelor de Calciu, Bor, Magneziu și de asemenea pentru creșterea calității legumelor.
A fost conceput pentru a preveni și corecta problemele legate de fermitatea și elasticitatea țesuturilor plantelor și fructelor în dezvoltare.
Rolul Borocalului:
1. În faza de răsad, înainte de plantare:
Reducerea transpirației plăntuțelor;
Reducerea factorilor de stres;
Accelerarea adaptării răsadurilor în ghivece.
2. În prima fază de dezvoltare a plantelor:
Îmbunătățirea dezvoltării țesuturilor noi;
Adaptarea mai rapidă la noul sol și la noii factori de mediu;
Asigură formarea pectatilor de Calciu, compuși esențiali din structura pereților celulari.
3. Înainte de înflorire:
Asigură dezvoltarea normală a mugurilor florali;
Îmbunătățește numărul, calitatea și fertilitatea florilor.
4. În faza de dezvoltare a fructelor:
Dezvoltarea optimă a membranelor exterioare;
Asigură o mai mare elasticitate fructului;
Crește impermeabilitatea fructelor;
Rezistență mărită la atacul fungilor;
Favorizarea dezvoltării rapide a fructelor și colorarea uniformă și intensă a acestora;
Reducerea problemelor fiziologice legate de carențele de Calciu (putregaiul apical al fructelor, crăpare, decolorare).
5. Efecte după recoltare:
Rezistență mărită la transport și depozitate;
Crește timpul de depozitare a fructelor;
Scade nivelul transpirației, prevenind astfel deshidratarea fructelor.
Compoziție:
Calciu total (CaO) solubil în apă – 10% w/w, 13.5% w/v
Magneziu total (MgO) solubil în apă – 0,5% w/w, 0.67% w/v
Bor total (B) solubil în apă – 0,3% w/w, 0.4% w/v
Mod de administrare și doze pentru legume și flori:
Borocal se administrează prin stropire foliara:
Legume: 30 – 50 ml / 10 l apă – săptămânal.
Flori: 50 ml / 10 l apă – săptămânal.
Plante ornamentale: 20 – 30 ml / 10 l apă – săptămânal.
Pomi fructiferi: 2-3 l/ha 1000 l apă (2-4 aplicări: Înflorire – Formare Fruct – Dezvoltare Fruct)
Căpșun: 2-3 l/ha 1000 l apă (2-4 aplicări: Înflorire – Formare Fruct – Dezvoltare Fruct)
Arbuști fructiferi: 2-3 l/ha 1000 l apă (2-4 aplicări: Înflorire – Formare Fruct – Dezvoltare Fruct)
Vița de vie și struguri de masă: 2-3 l/ha 1000 l apă (2-3 aplicări: Înflorire – Compactare Ciorchine – Creșterea Boabelor)