Descriere
Timpul de pauză necesar de la aplicarea ultimului tratament până la recoltare (conform certificatului de omologare):
– vița de vie : 21 de zile
– mărul, prunul, gutuiul, nu au precizată o anume perioadă de pauză între stropirea propriu-zisă cu zeamă bordeleză și termenul de recoltare, considerându-se că produsul este biodegradabil, făcând parte dintre produsele autorizate a fi folosite în tratamentele ecologice conform regulamentului CE 637/2016.
– tomate, vinete: 3 zile
Timpul între aplicările tratamentelor cu zeamă bordeleză este de 7 zile.
Notă: producătorul sugerează ca după recoltare fructele și legumele tratate anterior recoltării cu Zeamă Bordeleză Tip Mif pot fi consumate după minim 3 zile de la recoltare, fructele și legumele fiind foarte bine spălate cu apă potabilă înainte de consum.
MOD DE ACŢIUNE: este un fungicid care asigură o bună protecție împotriva Focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amzlovora) și al Rapănului merilor (venturia inaequalis). Are acțiune preventivă de suprafață. Nu este fitotoxic. Acționează la nivelul frunzei și tulpinii. Durata acțiunii produsului este de 10-15 zile de la aplicare.
MOD DE UTILIZARE: Zeamă Bordeleză Tip MIF se aplică prin stropire până la umectare completă, la avertizare, în timpul vegetației. Se recomandă stropirea la temperaturi sub 27°C. Substanța activă Cupru are acțiune preventivă de contact, fungicidă și bactericidă. Ionii de cupru sunt absorbiți în mod pasiv de sporii ciupercilor și bacteriilor cu care vin în contact. O dată absorbit, cuprul distruge în totalitate sistemul enzimatic al patogenilor. Din acest motiv este necesar ca ionii de cupru să fie prezenți pe suprafața organelor plantelor înainte ca sporii să înceapă să germineze.
Compatibilitate: Zeamă Bordeleză Tip MIF este compatibilă cu majoritatea produselor de protecție a plantelor utilizate în agricultură, cu excepția celor care au reacții puternic acide sau alcaline.
Utilizare: cuprul ca substanță activă este folosit pentru formularea de fungicide utilizate în activitatea de protecție a culturilor de: fasole, sfeclă de zahăr, hamei, tomate, ardei, castraveți, ceapă, măr, păr, gutui, prun, cais, piersic, vișin, viță de vie.