Descriere
Narcisele se simt bine în orice sol, fie el ușor, bogat în elemente nutritive, bine afânat, permeabil la apă și aer sau sărac, nisipos ori argilos. Firește, pământul argilos, greu, va fi amestecat cu turbă, perlit sau nisip, pentru a deveni mai afânat, mai permeabil, iar cel nisipos cu mranița maturată.
Deși narcisele sunt mari iubitoare de apă, totuși, sunt rezistente la lipsa ei, planta nefiind afectată iremediabil, ca alte surate bulboase. Narcisa este rezistentă la ger, dar și la jariște.
Îngrijirea narciselor este cât se poate de simplă:
Udare în perioadele de secetă prelungită.
Afânarea sistematică, mai ales după ploi abundente, pentru preîntâmpinarea formării crustei de pământ, care nu permite pătrunderea oxigenului la rădăcini;
Hrănire cu îngrășăminte ce conțin potasiu, atât de necesare dezvoltării bulbilor: cenușă, macerat de tătăneasă, urzică albă, frunze de sfeclă, coji de banane, și chiar peste crud (îngropat lângă bulbii de narcise), sau un complex de îngrășăminte cu conținut de potasiu.
Îndepărtarea buruienilor, o operație foarte utilă, care se poate înlocui, cu succes, cu mulcire cu material organic (iarbă veștedă, paie, scoarță de copac, keramzit, etc.). Acest lucru ajută la păstrarea umidității necesare, împiedicând și apariția buruienilor, ușurându-ne munca și economisindu-ne timp.
Îndepărtarea florilor veștede. După înflorire, frunzele narcisei, în schimb, nu vor fi tunse, ci lăsate să se veștejească în mod natural. Ele sunt cele care vor hrăni și ajuta bulbul să se dezvolte armonios.