Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Erbicid selectiv Rival Top 20 SG – 30 g

Cod produs: FIT-479
Rival Top 20 SG, erbicid sulfonilureic pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunză lată din culturile de grâu, orz, ovăz, secară, triticale.

Descriere

Omologări Erbicid RIVAL TOP 20 SG

Grâu, orz, ovăz, secară, triticale
Buruieni combătute: Buruieni dicotiledonate anuale: Aethusa cynapis, Anagalis arvensis, Aphanes arvensis, Atriplex patula, Brassica napus, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Galeopsis spp., Lamium spp., Lapsana communis, Matricaria spp., Mentha arvensis, Myosotis arvensis, Papaver rhoeas, Polygonum spp., Raphanus raphanistrum, Senecio vulgaris, Sinapis arvensis, Stellaria media, Thlapsi arvense, Veronica spp., Vicia spp., Viola spp.
Doza: 20 – 30 g/ha
Stadiul de aplicare: Se aplică în funcție de gradul de infestare și de speciile dominante, postemergent, primăvara, când cultura are 2-3 frunze până la apariția frunzei stindard (BBCH 12-39)

Mod de acțiune Erbicid RIVAL TOP 20 SG

Erbicidul Rival Top 20 SG este absorbit prin frunze și rădăcini și este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creștere a lăstarilor și rădăcinilor la buruienile sensibile. Creșterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile și moartea buruienilor are loc după 15-25 zile de la aplicare.

Buruienile mai puțin sensibile și cele aflate într-un stadiu avansat de creștere rămân pitice și nu mai concurează plantele de cultură în absorbția apei și a nutrienților. Aplicarea este posibilă pe timp rece la temperaturi ce depășesc + 5°C. Rival Top 20 SG pătrunde rapid în țesuturile plantelor și după 2 ore de la aplicare, este rezistent la spălarea prin ploaie.

Mod de utilizare Erbicid RIVAL TOP 20 SG

Rival Top 20 SG se aplică în primăvară din stadiul de 2-3 frunze până la apariția frunzei stindard a cerealelor păioase. RIVAL® TOP 20 SG are eficacitate maximă când este aplicat pe buruieni tinere aflate în stadiul de creștere activă, respectiv în faza de 2-4 frunze. Rival Top 20 SG este selectiv pentru cerealele de toamnă și primăvară: grâu, orz, ovăz, secară, triticale.

Rival Top 20 SG se aplică în primăvara din stadiul de 2-3 frunze până la apariția frunzei stindard a cerealelor păioase. Rival Top 20 SG are eficacitate maximă când este aplicat pe buruieni tinere aflate în stadiul de creștere activă, respectiv în faza de 2-4 frunze. Rival Top 20 SG poate fi folosit pe toate tipurile de sol, exceptând pe cele nisipoase, foarte ușoare.

Tehnica de aplicare: Erbicidarea se face cu mijloace de stropit terestre, cu volume normale de apă (200 – 500 l apă/ha, în funcție de condițiile meteo), pe timp liniștit, pentru evitarea împrăștierii produsului pe terenurile sau culturile învecinate unde ar putea cauza efecte fitotoxice. Numărul maxim de tratamente pe an: 1. Timp de pauză: de la aplicare până la recoltare nu rămân reziduuri în recoltă.

Compatibilitate

Rival Top 20 SG este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare și fertilizantilor foliari. Pentru combaterea buruienilor mediu sensibile și rezistente, RIVAL® TOP 20 SG poate fi amestecat cu alte erbicide omologate la cereale. La amestecul în rezervor cu alți parteneri trebuie respectate strict recomandările de amestec ale produsului partener. Este totuși recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate să se facă un test de compatibilitate fizico-chimică înainte de utilizare, observându-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare, etc).

Evitați amestecul în rezervor cu un număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanți foliari, regulatori de creștere, după caz) care pot determina soluții foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amestecă cu produse în a căror etichetă se precizează că trebuie aplicate singure sau au interdicții de aplicare cu acest produs.

Informații suplimentare

Greutate 0.03 kg
Cantitate apă dizolvată

300 Litri

Cultura

Cereale, Grâu, Orz, Ovăz, Secară, Triticale

Buruieni combătute

Buruieni anuale, Dicotiledonate

Acțiune produs

Postemergentă, Sistemică

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868