Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Erbicid selectiv Rival Superstar 75 GD – 30 g

Cod produs: FIT-478
Activitatea reziduală a produsului este de durată medie, mai puțin riscantă sub aspectul rotației culturilor. Combate un spectru mare de buruieni dicotiledonate anuale și perene, inclusiv pe cele rezistente la 2.4 D.

Descriere

După tratament, cele două substanțe active sunt absorbite prin frunze și prin rădăcini, având o acțiune erbicidă complementar-sinergică, buruienile dicotiledonate fiind distruse în 7-21 zile. Eficiența acțiunii erbicide este influențată de condițiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferică și la sol, reacția soluției solului, temperatura ambiantă), de sensibilitatea și stadiul de creștere a buruienilor, precum și de momentul aplicării tratamentelor.

Rival Superstar 75 GD este omologat pentru erbicidarea postemergentă a culturilor de grâu, orz, orzoaică de primăvară și ovăz, în doza de 15 – 20 g/ha, folosindu-se 200 – 500 l apă/ha. Ca și la celelalte erbicide din gama Rival, în condiții de secetă, erbicidarea se va face cu 500 l apă/ha, iar doza minimă se recomandă când culturile au un grad redus de îmburuienare și/sau cu dominanța buruienilor sensibile.

Perioada optimă pentru erbicidare este în faza de înfrățire a cerealelor până la formarea primului internod, respectiv faza de 2-4 frunze, maxim 10 cm înălțime la buruieni. Erbicidarea se poate face și cu o săptămână înainte de înfrățire, iar dacă depășește perioada optimă de erbicidare arătată mai sus, tratamentul se poate aplica până la faza de burduf. Rezultatele economice cele mai bune se obțin dacă tratamentele se fac în perioada optimă de erbicidare, când, în general, se pot aplica doze mici de produs, de 15 – 17 g/ha. Tratamentele se fac la temperaturi de peste 50C, când nu există perspective imediate de ploaie (minim 2 ore) și pe timp liniștit, pentru evitarea împrăștierii produsului pe terenurile sau culturile necerealiere învecinate.

Informații suplimentare

Greutate 0.03 kg
Cantitate apă dizolvată

300 Litri

Cultura

Cereale, Grâu, Orz, Ovăz

Buruieni combătute

Dicotiledonate

Acțiune produs

Postemergentă, Sistemică

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868