Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Erbicid selectiv Surdone – 20 g

Cod produs: FIT-322
SURDONE, erbicid selectiv cu acțiune de contact și reziduală, care se absoarbe în principal prin frunze și rădăcini cu o translocare acropetală prin xilem.

Descriere

Omologări Erbicid SURDONE

Cartof
Buruieni combătute: Buruieni dicotiledonate anuale și unele monocotiledonate
Doza: 0,7 – 1,2 kg/ha (preemergent)

Soia
Buruieni combătute: Buruieni dicotiledonate anuale și unele monocotiledonate anuale
Doza: 0,25 – 0,5 kg/ha preemergent (în funcție de sol)

Mod de acțiune Erbicid SURDONE

SURDONE conține metribuzin, substanța activă din grupa triazinelor, cu efect excelent și de lungă durată asupra majorității buruienilor dicotiledonate anuale și a unor specii de monocotiledonate. Produsul se absoarbe prin rădăcini. La aplicarea preemergentă, o importanță deosebită în stabilirea dozei de produs o are conținutul în materie organică a solului – cu cât este mai ridicat, cu atât doza de SURDONE crește spre maxim.

Nu se aplică pe soluri nisipoase sau care au sub 0,5% humus. De menționat este faptul că preluarea radiculară a produsului este mult îmbunătățită daca după aplicare cade o ploaie moderată sau se aplică o ușoară irigare.

SURDONE combate cu succes buruieni dicotiledonate ca: Amaranthus spp. (stir), Chenopodium album (spanac sălbatic), Abutilon theophrasti (teișor), Centaurea cyanus (albăstrea), Datura stramonium (ciumăfaie), Fumaria officinalis (fumăriță), Galeopsis tetrahit (lungurică), Hibiscus trionum (zămoșiță), Portulaca oleracea (iarba grasa), Polygonum spp. (troscot), Sinapis arvensis (muștar sălbatic), Senecio vulgaris (spălăcioasă), Stellaria media (rocoina), Sonchus oleraceus (susai), Veronica spp. (ventrilica), Urtica urens (urzica), Xanthium spp. (cornuți).

Dintre buruienile monocotiledonat, SURDONE combate în mod eficient următoarele specii: Avena fatua (odos), Digitaria sanguinalis (meișor), Setaria spp. (mohor), Cyperus esculentus (căprișor).

Printre speciile rezistente enumerăm: Cirsium arvense (palamidă), Convolvulus arvensis (volbura), Solanum nigrum (zârnă), Agropyron repens (pir), Sorghum halepense (costrei).

Mod de utilizare Erbicid SURDONE

SURDONE se aplica preemergent. Dozele mai mari se utilizează pe solurile cu un conținut mai ridicat de humus. Cantitatea de soluție este de 200-400 l/ha și aplicarea se face cu mijloace terestre bine reglate, în absența vântului.

A nu se efectua prașila mai devreme de 7 zile de la aplicarea produsului, astfel încât să nu se distrugă pelicula de erbicid de la suprafața solului. Efectul remanent al produsului durează circa 3 luni de la aplicare.

Informații suplimentare

Greutate 0.02 kg
Cultura

Cartofi, Soia

Buruieni combătute

Buruieni anuale, Dicotiledonate, Monocotiledonate

Acțiune produs

Preemergentă, Selectivă, Sistemică

Cantitate apă dizolvată

6 Litri

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868