Descriere
Maturex se folosește în legumicultură, pomicultură, viticultură, plante tehnice și ornamentale, atunci când fructele sunt deja formate și pârguite în mod natural în proporție de 5-10%.
Acest preparat organic are un mare rol în dezvoltarea și maturarea fructelor contribuind la acumularea de principii active utile în fructe (mai multe zaharuri, coloranți, etc.), determinând o mai bună colorare și coacere. Fructele vor fi de calitate superioară: mai mari, mai intens și uniform colorate, vor conține mai multe substanțe nutritive, vor fi mai gustoase, vor avea un aspect mai atractiv și se vor păstra mai bine în timpul depozitării.
Datorită compoziției sale organice, preparatul Maturex determină și creșterea rezistenței plantelor la ger, la bolile cauzate de ciuperci microscopice și la dăunători.
Totodată Maturex favorizează absorbția magneziului și calciului, primul element fiind foarte necesar pentru dezvoltarea armonioasă a plantelor, iar al doilea pentru păstrarea fructelor în timpul depozitării.
Cum se utilizează produsul Maturex?
Maturex se aplică atât prin stropiri foliare, cât și prin fertirigare.
Pentru stropiri foliare: diluția folosită este în proporție de 0,3%, adică:
– 3 grame (2,5 ml) soluție la un 1 litru de apă
– 30 de grame (25 ml) soluție la 10 litri de apă.
Tratamentele se fac atunci când 5-10% din fructe încep să își schimbe culoarea. Se fac 2-3 tratamente, distanțate între ele prin 7-10 zile, în funcție de necesarul plantelor.
Pentru fertirigare diluția este de 75 de grame (50 ml) soluție la 100 litri de apă.
Care sunt avantajele folosirii produsului Maturex?
– favorizează absorbitia magneziului și calciului, determinând o dezvoltare mai bună a plantelor.
– maturarea (coacerea și colorarea mai bună a fructelor).
– calitate superioară a recoltei: fructe cu valoare nutritivă mai mare, mai gustoase și cu aspect comercial mai atractiv.
– crește rezistența plantelor la boli provocate de ciuperci și dăunători.
– păstrare mai bună a fructelor în timpul depozitării.
– crește rezistența plantelor la ger (pomi, vița de vie, mur, trandafiri, etc.)